Kunststof palmbladeren

“Dé bamboespecialist / The specialist in bamboo”

Kunststof palmbladeren

Om uw bamboe dakconstructie af te maken bieden wij kunststof palmbladeren aan gemaakt van 100% recyclebaar polyethyleen. Deze worden geleverd als matjes die bijna niet van echt te onderscheiden zijn en het dak de juiste tropische uitstraling geven. Dit materiaal is bovendien brandveilig, onderhoudsvriendelijk en bestand tegen vogels en ongedierte. Andere voordelen ten opzichte van echte rietmatten zijn dat het niet rot en slechts 1-2% per jaar verkleurd, totdat het na 20 jaar de kleur van een natuurlijk rieten dak heeft.

Doe het zelf

We bieden rietmatjes aan voor daken met plaatmateriaal (hier kijk je van onder niet tegen de palmbladeren aan, dus deze mogen dunner zijn) en we bieden dikkere matjes aan voor parasols en ronde prielen. Deze matjes zijn voorzien van kunststof clipjes die de doe-het-zelver kan bevestigen aan de kant-en-klare metalen dak frames. De dak frames zijn van gegalvaniseerd staal en zijn verkrijgbaar in doorsnedes van 230cm (parasol), 380cm en 500cm. De top van de parasol of prieel wordt gemaakt met de bijbehorende ronde palmbladeren top. Het zelfbouw systeem is ook geschikt voor niet ervaren klussers. Op de kwekerij staat een voorbeeld van een bamboeprieel met palmbladeren dak.

Verkoop

De matjes zijn 80x40cm en overlappen elkaar voor 2/3 deel. Onze verkoopprijzen zijn te vinden in de prijslijst. Daarin staat tevens de benodigde hoeveelheid matjes per vierkante meter.