Bamboeschermen en -matten van BK Tropics

“Dé bamboespecialist / The specialist in bamboo”

Bamboeschermen-en-matten

Bamboeschermen en bamboematten hebben een robuuste en natuurlijke uitstraling en zijn in diverse soorten en maten te verkrijgen. De schermen hebben van zichzelf veel stevigheid en kunnen gemakkelijk tussen palen worden geplaatst. De matten worden meestal tegen een wand, gaashekwerk of andere vorm van omheining geplaatst. Een bamboescherm of -mat is onbehandeld en daardoor veel minder belastend voor het milieu dan gangbare omheiningen. We hebben een assortiment van ruim 20 verschillende schermen en matten. Allemaal van zeer degelijke kwaliteit.

Kleur:

Onze schermen en matten zijn verkrijgbaar in zwart en naturel kleur. Zoals alle natuurlijke producten verbleekt de kleur naar verloop van tijd, door het gebruik van onderhoudsproducten kan het vergrijzen worden verminderd.

Scheuren:

Ook voor de schermen geldt dat er in verticale richting scheurtjes kunnen ontstaan, dit is helaas niet te voorkomen. Deze ontstaan door klimaat- en luchtvoschtigheid verschillen. Wanneer u de bamboepalen behandelt met een olie of lak zal het aantal scheurtjes wel minder zijn dan wanneer u er geen beschermlaag op aan brengt. Maar helaas kan dit niet 100% voorkomen worden. De scheurtjes kunnen gaan uitzetten en weer kleiner worden, afhankelijk van het klimaat. Wanneer een scherm of mat zwevend wordt bevestigd is de levensduur ongeveer 10 tot 15 jaar. De levensduur wordt mede bepaald door de dikte van het scherm of de mat.

Verkoop:

Op de kwekerij kunt u direct een deel van het assortiment kopen. Indien een scherm of mat niet voorradig is kunnen wij binnen 5 werkdagen vanuit het magazijn leveren. Bezorgen is ook mogelijk. Onze verkoopprijzen zijn te vinden in de prijslijst.