Welkom bij BK Tropics

“Dé bamboespecialist / The specialist in bamboo”

Bamboepalen

Een bamboepaal is een fantastisch product. Het is niet alleen het sterkste natuurlijke constructiemateriaal ter wereld, het is ook nog eens een duurzaam te noemen omdat een bamboebos zichzelf vermeerderd. Voor de productie van bamboe als houtsoort kan men elke 5 jaar op dezelfde vierkante meter oogsten. Aangezien het wortelgestel van de bamboe gewoon doorgroeit, ontstaat er geen erosie na het oogsten. Na het oogsten worden de halmen van de bamboe ontdaan van zijtakken. Ook worden de kleine haartjes van de halm gebrand. Hierdoor ontstaan soms donkere vlekken op de paal. Door de unieke holle structuur van de bamboepaal maakt het zeer stevig, lichtgewicht en buigzaam materiaal en dus ideaal om mee te bouwen. De Guadua bamboe uit Zuid-Amerika is de meest harde bamboe, waar bijvoorbeeld bruggen van gebouwd kunnen worden. Bamboepalen uit China worden vanwege het glanzende oppervlak meestal gebruikt voor decoratieve doeleinden. We kunnen palen leveren in natuurlijk zwart en naturel kleur. De diameters variëren van 4cm tot maar liefst 18cm en lengtes van 1m tot 6m. Het materiaal wordt veel gebruikt voor het maken van tuinhuisjes, overkappingen en afscheidingen. Ook in huis zijn de mogelijkheden eindeloos, denk aan lambrisering, room dividers enzovoorts.

Kleur:

De naturelgekleurde palen zijn gedroogde halmen van gele en groene palen, de zwarte palen zijn afkomstig van de zwarte bamboe. Ook hier is de kleur dus puur natuur. Groene palen zijn niet in uitgeharde vorm verkrijgbaar, die kleuren altijd naturel na verloop van tijd. Zoals alle natuurlijke producten verbleekt de kleur naar verloop van tijd, door het gebruik van onderhoudsproducten kan het vergrijzen worden verminderd.

Scheuren:

Een natuurlijke eigenschap van bamboe is dat er in verticale richting scheurtjes kunnen ontstaan, dit is helaas niet te voorkomen. Deze ontstaan door klimaat- en luchtvochtigheid verschillen. Hout heeft deze eigenschap ook. Alles wat buiten en soms ook binnen staat werkt door invloeden van buitenaf. Wanneer u de bamboepalen behandelt met een olie of lak zal het aantal scheurtjes wel minder zijn dan wanneer u er geen beschermlaag op aan brengt. Maar helaas kan dit niet 100% voorkomen worden. De scheurtjes kunnen gaan uitzetten en weer kleiner worden, afhankelijk van het klimaat.

Verkoop:

Op de kwekerij kunt u direct een deel van het assortiment kopen. Indien een maat niet voorradig is kunnen wij binnen 5 werkdagen vanuit het magazijn leveren. Bezorgen is ook mogelijk. Onze verkoopprijzen zijn te vinden in de prijslijst.