Bamboeplanken en -palen

“Dé bamboespecialist / The specialist in bamboo”

Bamboe planken en bamboepalen

Bamboeplanken zijn duurzaam en zeer milieuvriendelijk. Het is het materiaal van de toekomst. De bamboeplant groeit snel en is in voldoende mate als grondstof beschikbaar. De losse bamboevezels zijn onder hoge druk en temperatuur samengeperst tot een zeer hoogwaardig, massief product voor buitengebruik. Een kenmerk dat velen aanspreekt is dat bamboeplanken weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Bamboe terrasplanken voldoen aan sterkteklasse D70 en heeft duurzaamheidsklasse 1 (levensduur meer dan 25 jaar!) De planken zijn beschikbaar in 20, 28 en 40mm. De standaardbreedte is 135mm met standaardlengtes van 185 en 248cm. De terrasplanken kunnen met geribbelde of met de vlakke kant naar boven geplaatst worden, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Bevestiging van de planken kan eenvoudig door voorboren en vastschroeven van de vlonderplanken met rvs schroeven. Een blinde bevestiging zorgt voor een strakkere uitstraling en is eenvoudig uit te voeren met de bijgeleverde rvs clips en schroeven. De overspanning zijn voor 20, 28 en 40mm respectievelijk 40-50cm, 60-70cm en 80-90cm. Ten opzichte van hardhout zijn bamboeplanken bijzonder vormvast en daardoor snel en eenvoudig te verwerken. Het bewerken zoals zagen, boren, frezen en schaven is vergelijkbaar met hardhout. De warme en natuurlijke uitstraling van bamboe terrasplanken geeft ieder project een bijzonder degelijke uitstraling.

Geschaafde bamboeplanken

Deze planken zijn leverbaar in 12, 20 en 28mm dikte en worden vaak in combinatie met bamboepalen gebruikt voor het maken van schuttingen, plantenbakken, meubilair enzovoorts. De geschaafde planken worden ook steeds vaker in huis toegepast vanwege de natuurlijke look. De internodiën van de bamboe zijn nog steeds zichtbaar en de kleur past bij de huidige trend van natuurtinten.

Bamboepalen

Onze bamboepalen zijn eveneens gemaakt van losse bamboevezels die onder hoge druk en temperatuur samengeperst zijn tot een zeer hoogwaardig, massief product voor buitengebruik. Bamboe wordt steeds vaker toegepast in de openbare ruimte, denk aan o.a. parkbankjes, steigers in grachten, bruggen en leuningen. Gemeentes kiezen vaak voor bamboe vanwege de natuurlijke uitstraling, de goede prijs/kwaliteit verhouding en het duurzame aspect.

De bamboepalen zijn verkrijgbaar in de standaard maat 42x70x2500mm (ideaal als liggers voor een vlonder) en de maat 65x65x2440mm (geschikt voor schuttingen en staanders van bamboeschermen). Overige maten zijn te leveren op aanvraag. Onze verkoopprijzen zijn te vinden in de prijslijst.